Projecten

Print

Sluiseiland – Arnhem

Malburgen-west

Sluiseiland verrijkt Malburgen met een interessant woon- en verblijfsgebied. Het laat cultuurhistorie spreken, speelt met water, geeft ruimte aan buitenmensen en versterkt de natuur. De architectuur deelt kenmerken met de omliggende bebouwing en heeft toch een geheel eigen sfeer en karakter. Verschillen in parcellering, korrelgrootte en bouwhoogte zorgen op Sluiseiland voor ruimtelijke samenhang en versterken de eiland-identiteit. Twee appartementengebouwen markeren de noordwesthoek.

Aan het water presenteert Sluiseiland zich rondom met groene oevers. Alle bebouwing is op de juiste plekken voorzien van ingebouwde nestelgelegenheid
voor kleine vogels, vleermuizen en insecten. De sfeervolle groene hof in het binnengebied, de boardwalk en de weelderige rustige verblijfsplek aan het water in de zuidoosthoek bieden volop gelegenheid voor ontmoetingen. De ruimtelijke compositie, materialisatie en beplanting maken van Sluiseiland een fijne, klimaatadaptieve plek voor mens, plant en dier.

Factsheet


49 sociale huurappartementen en 57 eengezinskoopwoningen

Ontwerp
Feddes/Olthof Landschapsarchitecten (stedenbouwkundig plan Sluiseiland en torenlocatie), Faro Architecten (ontwerp woningen Sluiseiland)

Partners
Nikkels
Stichting Volkshuisvesting Arnhem

Status van het project
In ontwikkeling/start verkoop

Website project
www.sluiseiland-arnhem.nl

Contact

LINQ_animatie_17x3 LINQ_animatie_13x3 LINQ_animatie_6x3

LINQ Vastgoedontwikkeling bv

Hoogte Kadijk 171 , 1018 BJ Amsterdam, +31 6 27080962 / +31 6 10876049, info@linq-ontwikkeling.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten. Registreer u dan voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan met enige regelmaat post van ons.


    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.